Montevideo – II. rész

Montevideo – II. rész

0 2040

Egy legenda azt állítja, hogy a foci a világon a legfontosabb nem fontos dolog… Sokan egyeznek ezzel a megállapítással, mások szerint pedig vannak más mellékes dolgok is, amelyek érdekesebbek a labdarúgásnál, míg gimnazistáink és tanáraink megegyeznek abban, hogy a film és a foci a nyertes kombináció.

A Diákparlament kezdeményezte mozilátogatás ezúttal egy hazai film, a „Montevideo-vidimo se” című alkotás megtekintését tűzte ki célul. A film első részét még a 2010/2011-es iskolaévben végignéztük, így természetesnek vettük, hogy a folytatását sem szabad elszalajtanunk.
Január 14-én mintegy két és fél órán keresztül nevettünk, énekeltünk, és tapsoltunk a mozilátogatókkal a csodás jelenetek láttán, s bátran állíthatjuk, hogy mindenki élvezte valamikori labdarúgó csapatunk Uruguay-i szereplését.

Hazatérvén bár fáradtak voltunk, mégis mosolyogtunk, hiszen ez a kis kulturális kiruccanás elvonta figyelmünket a mindennapok (esetleges) gondjairól, s (újból) kiderült, hogy a szabadidő kreatívan is eltölthető – csak egy kis a művészet kell hozzá.

A fordítást Jerasz Anton készítette Drašković Anastazija szerb nyelven írt bejegyzése alapján.

Hasonló bejegyzések

0 2017

0 1889

0 1888

0 2187

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólás!