Tolerancia kupa – Zombor

Tolerancia kupa – Zombor

0 4093

2005 óta évente szervezi meg a Vajdasági Autonóm Tartomány Kormánya a „Tolerancia Kupa” nevű rendezvényt, azzal a céllal, hogy ápolják a vajdasági lakosság kulturális másságát és fejlesszék a nemzetiségek közötti toleranciát.

Az idei Tolerancia Kupán a negyven vajdasági iskola között a Törökkanizsai Gimnázium is képviselte magát a verseny vegyes röplabda és ének ágán. Ezen a kivételesen fontos eseményen nagy szerepet kap a sport, mint egyike azon foglalkozásoknak, amelyben a közösségi szellem, a tisztesség és az egymás iránti megbecsülés a legjobban megmutatható.

A háromnapos megmérettetés során a Gimnázium csapata bátran szembeszállt a sokkal gyakorlottabb ellenfelekkel és önfeláldozása, szívóssága és kitartása révén megmutatta, hogy mi is az a csapatszellem és a sportszerű magatartás.

A rendezvény kulturális programja lehetőséget nyújtott arra, hogy a résztvevők ismeretségeket és barátságokat kössenek, valamint tapasztalatokat cserélhessenek egymás között.

A találkozó befejeztével bátran állítható, hogy a Tolerancia Kupa teljes egészében megvalósította kitűzött céljait: a nemzetiségi és etnikai hovatartozás figyelembevétele nélküli kommunikációt és barátkozást, valamint előítéletek leküzdését. Zombor városa kitűnő házigazdának bizonyult, aki minden téren igyekezett a lehető legtöbbet kihozni a találkozóból.

A fordítást Jerasz Anton készítette Jovanović Sandra szerb nyelven írt bejegyzése alapján.

Hasonló bejegyzések

0 1725

0 2056

0 1944

0 1917

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólás!